Sao Paulo je ráj chutí

Kromě nočního života nás však zajímala také místní gastronomie. Přece jen, nelítáte do Latinské Ameriky každý měsíc, takže je potřeba vyzkoušet vše, co toto místo nabízí. Záhy poznáte, že pro zdejší obyvatele jsou právě restaurace a noční zábava jakousi náhražkou pobytu na pláži. Pokud jde o jídlo, své chutě uspokojí bezpochyby každý, protože zde naleznete restaurace italské, řecké, francouzské, portugalské, německé, maďarské, ale i japonské či arabské. Snad jen vepřo-knedlo-zelo tu schází.

Co ale musíte bezpodmínečně ochutnat, to jsou pečené černé fazole Feijoada, rybí guláš s maniokovými plackami nebo mé oblíbené grilované maso Churrasco. Ale místních specialit je mnohem více, vždyť samotná Bixiga láká snad do tisícovky restaurací. Máte-li dost času, vyzkoušejte také Tutu Mineira, pečené fazole s vepřovým pečeným masem, zelím a rýží nebo výbroné smažené krevety Acaraje. Moc bych ale nedoporučovala navštívit jakoukoliv restaruraci jen tak, bez doporučení. Můžete se ošklivě zmýlit, protože pochopitelně kvantita neznamená kvalitu. Je tedy lepší se poradit například v hotelu a nechat si doporučit nějakou dobrou hospůdku.

Ovšem šlápnout vedle určitě nemůžete, pokud navštívíte Edificio Italia, vysokou budovu v centru města, s restaurací a barem na terase, kde je možné vychutnávat některý z vynikajících brazilských koktejlů a přitom se kochat působivým výhledem na město.






Toužíte-li po pravém brazilském steaku v působivé atmosféře, pak můžu doporučit A Figueira Rubaiyat. Údajně nejlepší steaky pak prý pochází ze steakhouse Varanda, ovšem to nemůžu potvrdit, protože už jsme neměli čas sem zajít. Snad příště. Každopádně je rok co rok vyhlašována nejlepším steakovým barem v Sao Paulo.

Na seznamu nejlepších světových restaurací figuruje již několik let D.O.M., takže jsme se rozhodli, že když už tu jsme, vyzkoušíme i nápadité menu brazilské fusion kuchyně od renomovaného šéfkuchaře Alexe Atala. Bohužel dolní hranice ceny je kolem 110 BRL.